Groene Voetstappen

Primair onderwijs
Datum: 24 september 2018 - 30 september 2018

Groene Voetstappen is een landelijke bewustwordingsactie waar ieder jaar tienduizenden kinderen aan meedoen. Gedurende één schoolweek komen de kinderen lopend, met de fiets, steppend, skatend of met het openbaar vervoer naar school en verdienen daarmee Groene Voetstapstickers.

aanmelden

 

Actieweek

Tijdens de actieweek besteden de leerkrachten aandacht aan onderwerpen als klimaatverandering, duurzame mobiliteit, energie en verkeersveiligheid met behulp van het aangeboden lesmateriaal. Bovendien kunnen er Gouden Voetstappen verdiend worden door iets extra's te doen voor het milieu.

Iedere school mag vier leerlingen afvaardigen naar de landelijke Kinderklimaattop die ook komend jaar weer zal plaatsvinden. De groene tips worden hier gepresenteerd aan het ministerie. Het aantal Groene Voetstappen van alle scholen in Europa wordt hier ook bekendgemaakt.

De actieweek van Groene Voetstappen is van 24 tot en met 30 september 2018. Willen jullie het in een andere week doen? Geen probleem, maar laat het even weten, zodat wij er online aandacht aan kunnen besteden.

Info Groene Voetstappen

Spelregels Groene Voetstappen

De kosten bedragen € 0,40 cent per leerling. (excl. btw)
Voor dit bedrag krijgt de school
- een inlogcode voor het digitale scorebord;
- per leerling een stickerboekje waar alle verdiende stickers ingeplakt kunnen worden;
- en twee stickervellen met Groene en Gouden Voetstappen.
- De lesbladen zijn kostenloos te downloaden onder Lesmateriaal.
Afhankelijk van het aantal stickerboekjes wordt gemiddeld € 12,50 verzendkosten in rekening gebracht. Voor een gemeente waarvan vier scholen meedoen kost de actie circa 350 euro.

Wil je liever geen boekjes en stickers ontvangen, maar wel de onderwerpen onder de aandacht brengen? Doe dan mee met het digitale leermiddelen: digitaal scorebord en online lesbladen. Hiervoor zijn de kosten € 0,20 cent per leerling. Op het aanmeldformulier kun je aangeven of je offline of digitaal wenst deel te nemen. (De vermelde kosten zijn excl. btw.)

Lesmateriaal