Duurzame Dinsdag 2018

Algemeen
Datum: 4 september 2018

Wat is Duurzame Dinsdag?

De eerste dinsdag van september is Duurzame Dinsdag, dit jaar op 4 september. Een bijzondere dag waarop duurzame ideeën en initiatieven een podium krijgen in politiek Den Haag. Het kabinet neemt op deze dag de Duurzame Dinsdag-koffer in ontvangst met honderden duurzame ideeën en initiatieven uit alle hoeken van onze samenleving. De meest duurzame, innoverende en onderscheidende ideeën en initiatieven maken kans op prijzen en de mogelijkheid om het idee of initiatief een extra impuls te geven.

DUURZAMEDINSDAG

Waarom de politiek?

De politiek is verantwoordelijk voor het beleid in Nederland, maar wie weet beter wat er in de samenleving speelt dan de 'gewone man' zelf? Het aanbieden van de koffer staat dan ook symbool voor onze maatschappij, waarin enorm veel kennis, initiatief en creativiteit voor handen is op het gebied van duurzaamheid.

Enorme diversiteit aan ideeën én afzenders

Duurzame Dinsdag biedt alle soorten duurzame ideeën en initiatieven een podium. Van uitgewerkt businessplan tot een briljant duurzaam idee in het eigen huishouden, alles komt samen in de koffer. Ook de afzenders van de ideeën en initiatieven zijn enorm divers. Ze komen onder andere van particulieren, verenigingen, bedrijven, maatschappelijke organisaties en start-ups. Samen laten ze zien dat duurzaamheid leeft, en geen 'ver-van-mijn-bed-show' is. Benieuwd welke ideeën er tot nu toe in de koffer zitten?

Kijk in de koffer!

De eerste dinsdag van september

Wat gebeurt er eigenlijk op die eerste dinsdag van september? Tijdens deze bijzondere dag staan er drie dingen centraal:

- Het overhandigen van de Duurzame Dinsdag-koffer aan het kabinet en uitreiking van de prijzen
- De uitreiking van het duurzame lintje
- De duurzame troonrede

Duurzame Dinsdag

 

 

 

Alle datums


  • 4 september 2018