Kick Off Slim Circulair

MBO
Datum: 10 oktober 2018

In de nationale ontwerpwedstrijd SLIMCirculair strijden multidisciplinaire studententeams om het meest CO2-vriendelijke,spraakmakende, vernieuwende, duurzaam en circulair ontwerp. Je werkt samen in een kernteam van 4 tot 6 studenten, ondersteund door een heel team van studenten en professionals.

Landelijke Kick Off 10 oktober 2018. Finale juni 2019

De wedstrijd gaat van start aan het begin van het schooljaar 2018 – 2019.
Aan het einde van het schooljaar presenteren de studententeams hun ontwerp in 3D.
Een professionele jury kiest vervolgens het winnend ontwerp.
Aanvullend hierop zal de publieksprijs uitgereikt worden aan het studententeam dat de meeste stemmen uit het land krijgt.

Planning en wedstrijddetails

Info vanuit de landelijke informatiedag op 14 juni

Tijdens de informatiedag kregen mbo-vertegenwoordigers een volledig beeld van de challenge die op 10 oktober van start gaat en in juni eindigt met een landelijke finale. Uniek omdat energietechnologie en circulaire bouw tot dusver als gescheiden lijnen beschouwd worden maar in SLIMCirculair met elkaar verbonden zijn. In opdracht van de gemeente gaan studententeams aan de slag met hun ontwerp dat moet voldoen aan ‘Nul op de Meter of Beter’, er gebouwd moet worden rekening houdend met de natuur en met circulaire bouwmaterialen.

Niek Ridderbos, directeur infraontwerp en innovatie van VolkerInfra beloofde de studententeams die meedoen aan SLIMCirculair ’18-’19 dat ze ondersteuning krijgen van het Futurelab in Nieuwegein met brainstormen en het verbeteren van hun pitches.

De bijeenkomst zorgde voor veel positieve energie, zeker na de toezegging van Niek Ridderbos want een goede pitch kan het verschil maken tijdens de finale in juni 2019. Na afloop gaven weer vier mbo’s te kennen te willen deelnemen.

Lees het hele verslag

Hoe creatief en inventief ben jij met je team?

SLIMCirculair is de nationale wedstrijd voor studententeams die de stad slimmer en cooler maken. Laat zien dat je het kan.

Meer info over deze challenge?

SlIMCirculair

 

 

Alle datums


  • 10 oktober 2018