Lekker naar de BioBoer 2018

Algemeen
Datum: 16 juni 2018 - 17 juni 2018

Ruim 50 duizend mensen bezochten vorig jaar een biologische boerderij. Zo'n 125 boerderijen verspreid over Nederland ontvingen de gasten. Er waren rondleidingen, boerenmarkten en proeverijen. Consumenten konden zelf zien en beleven hoe de biologische boer werkt.

Biologische boeren -van groente- en fruittelers tot en met varkens- en pluimveehouders- vertelden hun enthousiaste verhalen over het boerenleven. Ze organiseerden rondleidingen, boerenmarkten, workshops en proeverijen. Ook voor kinderen was er van alles te doen: van zelf fruit plukken tot speurtochten en van hooibalen klimmen tot eitjes rapen. Ze konden trots naar huis met hun behaalde BioBoerenBewijs.

Biologisch, eerlijk en puur

Lekker naar de BioBoer laat de consument kennis maken met de wereld achter biologisch. Paula Nijman, projecleider: "Je ontdekt dat het biologisch keurmerk staat voor eerlijk en puur eten, dat gemaakt is met alle respect voor dier en natuur. Het biologisch keurmerk biedt de garantie op een kwaliteitsproduct dat voldoet aan strenge Europese wetgeving, gecontroleerd door de onafhankelijke certificeerder SKAL Biocontrole. Zo is biologisch gegarandeerd diervriendelijk, eerlijk en natuurvriendelijk."

Lekker naar de BioBoer 2018