Junior College Duurzaam Ondernemen

Voortgezet onderwijs
Datum: 9 maart 2018

Wat is duurzaam ondernemen? Is dat alleen gericht op een duurzaam gebruik van natuurlijke hulpbronnen of ook op het welzijn van de werknemers? Hoe kun je als ondernemer geld verdienen en tegelijkertijd bijdragen aan duurzaamheid? Het opzetten van een duurzame onderneming is moeilijk, maar niet ondenkbaar... je kunt zelfs al op jonge leeftijd starten. In dit college komen deze factoren aan bod.

Doelgroep

De Junior Colleges zijn bedoeld voor gemotiveerde leerlingen uit 3, 4 en 5 vwo met een brede kijk op de wereld. Je hebt zowel interesse in economie als bedrijfswetenschappen en wil graag weten hoe je kunt bijdragen aan een duurzamere wereld.

Programma

Het programma begint met een college van Thomas Lans over duurzaam ondernemen en belangrijke vaardigheden en competenties voor ondernemers. In de workshop “The hunt for business opportunities” ga je in groepjes aan de slag met het bedenken van duurzame business-ideeën binnen een bepaald thema of trend. De workshop begint met een korte introductie. Vervolgens worden de volgende rondes doorlopen: genereren van ideeën, selecteren van een idee, uitwerken van het idee. Ter afsluiting pitcht elke groep zijn eigen business-idee.

Programma

 

 

Alle datums


  • 9 maart 2018