Groene bedoelingen: over vlees, vega en verandering

Hoger onderwijs
Datum: 20 februari 2018

dinsdag 20 februari 2018 - 20:00

Milieukundige dr. Sanderine Nonhebel schetst hoe een duurzame voedingsketen eruitziet. Redden we de aarde als iedereen vegetariër wordt?

Derde lezing in een reeks van Studium Generale lezingen van de universiteit van Utrecht waarin wetenschappers groene keuzes onderzoeken en hun impact. Helpen alle kleine beetjes of zijn het slechts druppels op een gloeiende plaat?

Veel van ons proberen een steentje bij te dragen aan een duurzame wereld. Minder vlees eten, slaafvrije kleding kopen, geven aan goede doelen en kiezen voor verantwoorde reisbestemmingen. Goed doen als bewuste lifestyle, want een beter milieu begint bij jezelf. 

Of is dat naïef en te kort door de bocht? Je kunt trots elektrisch rijden en afval scheiden, maar heeft dat zin als grote bedrijven blijven vervuilen en de regering niet wil investeren in een circulaire economie? Moet je je dan schuldig voelen, als het niet lukt om ethisch te consumeren? 

Programma Groene bedoelingen

 
dinsdag 27 februari 2018 - 20:00
SOMO-onderzoeker Martje Theuws en Rank a Brand-oprichter Niels Oskam over de verborgen impact van kleding én hoe je daar als consument mee om kunt gaan.
dinsdag 6 maart 2018 - 20:00
Prof. René van der Duim ziet uit toerisme als een belangrijk instrument voor natuurbescherming, vooral in Afrika. Hoe kun jij duurzaam op reis?
dinsdag 13 maart 2018 - 20:00
Prof. Anke van Hal doet onderzoek naar duurzaam bouwen. Wat doet een eco-vriendelijk huis voor mens en milieu? En waarom word je daar gelukkiger van?
dinsdag 20 maart 2018 - 20:00
De duurzaamheidsmissie moet inclusiever, aldus bestuurskundige dr. Shivant Jhagroe. Waarom staan laadpalen voor elektrische auto's alleen in betere buurten?
dinsdag 27 maart 2018 - 20:00
Een beter milieu begint bij jezelf, luidt de slogan. Dat is nogal een verantwoordelijkheid, stelt milieufilosoof prof. Marc Davidson. Kunnen we die wel aan?

 

 

Alle datums


  • 20 februari 2018