Kindergehaktdag

Algemeen
kindergehaktdag
Datum: 15 mei 2019

"Op woensdag 15 mei staat de Nederlandse politiek in het teken van Verantwoordingsdag. De initiatiefnemers van '17 doelen die je deelt' organiseren een unieke kindervariant hierop: de Kindergehaktdag. Samen met het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) wordt op deze middag een rapport gepresenteerd over hoe Nederland het doet op het gebied van de SDG's.

Elk jaar onderzoekt het CBS hoe Nederland ervoor staat op het gebied van de SDG's. Op Verantwoordingsdag wordt dit rapport overhandigd aan de Tweede Kamer. Hiervan is nu ook een kinderversie gemaakt: de Wereldwijzer. Hoe scoort Nederland op de werelddoelen? En wat kun je zelf doen om ervoor te zorgen dat we in 2030 nog wonen in een rechtvaardig land? Kinderen hebben weliswaar geen stemrecht, ze hebben wel recht op de eerlijke feiten zodat ze zelf een mening kunnen vormen.

Het wordt een feestelijke middag, met een kindertalkshow waarin kinderen gasten aan tafel ontvangen: van CEO’s en politici tot de initiatiefnemer van Youth for Climate en jonge ondernemers. Ze praten onder meer over duurzame energie, gelijke kansen voor iedereen, duurzame productie en consumptie en honger de wereld uit helpen. Er zijn hapjes, een quiz, talkshow en rapper Diggy Dex sluit het geheel af met een spetterend optreden."


Waar: NEMO in Amsterdam
Wie: voor jong en oud, iedereen die zich betrokken voelt bij de 17 werelddoelen
Inloop: vanaf 14.00 uur
Start programma: 14.30 uur
Start Kindertalkshow onder leiding van Milouska Meulens: 14.45 uur
Overhandiging van het Kinderverantwoordingsrapport: de Wereldwijzer – hoe scoort Nederland?: 15.30 uur
Feestelijke afsluiting: vanaf 15.45 uur

Aanmelden kan door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Bron tekst: https://duurzaamheid.nl/artikel/event/15-mei-kindergehaktdag

 

 

Alle datums


  • 15 mei 2019