Jaarcongres Vereniging Hogescholen

Hoger onderwijs
Datum: 9 mei 2019

Studenten en professionals worden in de toekomst niet meer opgeleid voor een beroep, maar voor het oplossen van maatschappelijke problemen. Is het hbo klaar voor morgen, voor die toekomst? Die vraag staat op het 15e jaarcongres van het hbo centraal.

In de ochtend staat op het hoofdpodium deze maatschappelijke uitdaging centraal. Op ons hoofdpodium zullen inspirerende verhalen uit het werkveld de toon zetten. Het ochtendprogramma zal ingevuld worden met diverse gasten zoals onder andere Jan Peter Balkenende (voorzitter Dutch Sustainable Growth Coalition), Joris van Schie (NJR), Yoeri van Alteren (Duurzaambedrijfsleven.nl), Nienke Meijer (Fontys) en Peter Wollaert (UNITAR Fellow). Christian Kromme geeft een inspirerende keynote over de impact van technologische ontwikkelingen op organisaties en de samenleving en tot slot zal voorzitter van de Vereniging Hogescholen, Maurice Limmen, het SDG charter ondertekenen. 

Het ochtendprogramma van het Jaarcongres is aantrekkelijk voor een brede doelgroep van bezoekers en zal in het teken staan van onze omgeving en met de duurzame ontwikkelingsdoelen (sustainable development goals) als ons morele kompas.

Het middagprogramma biedt inspiratie voor onze strategische agenda en het samenwerken daar aan, ‘je kan er iets halen wat je nog niet wist, je kunt helpen de toekomst vorm te geven’. Daarnaast wilt u elkaar natuurlijk kunnen ontmoeten, netwerken en kennisdelen.

Het event is gratis te bezoeken. 

Voor aanmelden en voor meer informatie zie: vereniginghogescholen.nl